Coreea de Sud se confruntă cu un al doilea val de Covid-19. Record de cazuri în 2 săptămâni

170
Coreea de Sud se confruntă cu un al doilea val de Covid-19. Record de cazuri în 2 săptămâni - korea-1593770418.jpg

Articole recomandate

Coreea de Sud a raportat vineri 63 de noi cazuri de COVID-19, un record înregistrat în ultimele două săptămâni, ca urmare a unor focare detectate în afara capitalei Seul, care în luna precedentă concentrase cel mai mare număr de infectări.


Acest fapt dovedește că țara se confruntă cu un al doilea val de contagieri, potrivit EFE.


Datele raportate joi și publicate vineri de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Infecțioase din Coreea (KCDC) confirmă un nou record de contagieri, după cele 67 înregistrate în data de 27 iunie.


Deși cele mai multe dintre cazuri s-au înregistrat în Seul și regiunea învecinată (28), și alte orașe au raportat contagieri asociate unor focare izbucnite recent.


Orașul Daegu (la o distanță de 230 km sud-est de Seul) a raportat 13 noi cazuri, dintre care 10 cu transmitere locală. Daegu și provincia Gyeongsang de Nord concentrează 64% din totalul cazurilor înregistrate până în prezent și asociate focarului izbucnit în rândul membrilor sectei religoase Shincheonji.


Orașele Daejeon (centru) și Gwangju (sud-vest) au raportat 4, respectiv 6 noi cazuri asociate focarelor izbucnite la o agenție de vânzări door-to-door și într-un alt templu budist.


În urma detectării noilor focare, 522 de școli au fost închise, după ce țara a început să redeschidă eșalonat centrele de învățâmânt la 20 mai.


În total, Coreea de Sud, una dintre țările care a gestionat cel mai bine criza coronavirusului fără să recurgă la izolare sau să-și închidă frontierele, datorită unei aplicații care monitorizează contagierile, a raportat 12.967 cazuri și 282 de decese, reprezentând o rată de mortalitate de 2,19 %.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6023 secunde