Coreea de Sud: Fostul președinte Lee Myung- Bak, anchetat pentru corupție

de Cuget Liber Marţi, 23 Ianuarie 2018 82
Procuratura sud-coreeană a efectuat, ieri, percheziții la domiciliul și biroul fratelui fostului președinte Lee Myung-Bak, în cadrul unei anchete asupra unor posibile sume de bani primite de fostul șef al statului, relatează AFP.

Lee Sang-Deuk, 82 de ani, care a avut o influență foarte mare în timpul președinției (2008-2013) fratelui său, este suspectat că a primit sute de milioane de woni din partea Serviciului național de informații (NIS), a informat agenția sud-coreeană Yonhap.

Fost avocat, Lee Sang-Deuk a fost condamnat în 2013 pentru corupție într-un dosar distinct și a petrecut 14 luni după gratii.

Anchetatorii din cadrul procuraturii districtului central al capitalei Seul au confiscat documente și calculatoare în cursul perchezițiilor, potrivit Yonhap.

Săptămâna trecută, Lee Myung-Bak a denunțat o răzbunare politică după arestarea a doi dintre consilierii săi suspectați că au primit bani din partea NIS. Anchetele asupra șefilor de stat precedenți sunt un lucru obișnuit în Coreea de Sud.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei