Coreea de Sud, anunț important după testul nuclear

245
Coreea de Sud,  anunț important  după testul nuclear - coreeatestnuclear-1473770162.jpg

Articole recomandate

Agenția sud-coreeană pentru siguranță nucleară a anunțat că nu a fost descoperită nicio urmă de contaminare radioactivă în probele luate din aer după cel de-al cincilea test nuclear efectuat de către Coreea de Nord, relatează Reuters.

Comisia pentru securitate și siguranță nucleară a anunțat, într-un comunicat, că va continua să colecteze probe pentru a monitoriza efectele testului nuclear efectuat de Coreea de Nord.

Nordul, care și-a multiplicat în ultimele luni testele nucleare, a efectuat vinerea trecută cel mai puternic test nuclear al său, realizat precum precedentele, la centrul de la Punggye-ri, în nord-estul țării.

Phenianul a efectuat primul său test nuclear în 2006, atrăgându-și critici și sancțiuni din partea Națiunilor Unite, iar cel mai recent asemenea test s-a desfășurat în ianuarie. Phenianul a anunțat atunci că a efectuat cu succes primul său test cu bombă cu hidrogen.

Al treilea test nuclear nord-coreean, înregistrat în februarie 2013, era considerat până acum cel mai puternic, energia degajată fiind estimată la 6 - 9 kilotone. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5149 secunde