Coreea de Nord trebuie să plătească 501 milioane de dolari pentru moartea lui Otto Warmbier

190
Coreea de Nord trebuie să plătească 501 milioane de dolari pentru moartea lui Otto Warmbier - rtx26o0b1024x643-1545826589.jpg

Articole recomandate

Un tribunal din Washington a condamnat luni Coreea de Nord să plătească 501 milioane de dolari pentru responsabilitatea sa în moartea unui cetățean american Otto Warmbier, considerând că acesta a fost victima unor acte de tortură, relatează AFP, citată de Agerpres.


"O familie americană, Warmbier, a suferit direct brutalitatea Coreii de Nord atunci când regimul de la Phenian l-a arestat pe fiul lor pentru a-l folosi ca pion în manevrele acestui stat totalitar și în confruntarea sa cu Statele Unite", a declarat judecătorul Beryl Howell, care a reprezentat familia tânărului Otto Warmbier, reținut timp de 18 luni și decedat în iunie 2017 după repatrierea sa.

Studentul american a fost încarcerat la Phenian în ianuarie 2016 pentru că a furat un obiect de la hotel. El a fost eliberat din motive medicale în iunie, a sosit acasă grav bolnav, în comă, și a murit câteva zile mai târziu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.359 secunde