Coreea de Nord, lovită de o nouă serie de sancțiuni

156
Coreea de Nord, lovită de o nouă serie de sancțiuni - coreeacopy-1505217586.jpg

Articole recomandate

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, în unanimitate și la inițiativa Statelor Unite, o nouă serie de sancțiuni împotriva Coreei de Nord, interzicându-i exportul de textile și reducând aprovizionarea sa cu petrol și gaze naturale, comentează AFP.

A opta serie de măsuri, sprijinite de China și Rusia - cei mai apropiați susținători ai Coreei de Nord -, vizează să pedepsească această țară pentru testul său nuclear de la 3 septembrie. Prin sancțiunile sale, de fiecare dată mai drastice, ONU dorește să împingă Phenianul la negocierea programelor sale de înarmare nucleară și convențională, considerate o amenințare pentru stabilitatea mondială.

Pentru Statele Unite, Marea Britanie, Franța sau Italia, rezoluția adoptată luni este "foarte solidă, echilibrată" și permite ONU să își afirme "unitatea și determinarea".

"Nu căutăm războiul", a dat asigurări ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, care, săptămâna trecută, afirmase că Phenianul "nu cere decât asta". Luni, ea a admis că regimul comunist "nu a depășit un punct fără întoarcere".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3814 secunde