Consiliul de Securitate al ONU nu va adopta o rezoluție privind Siria

119
Consiliul de Securitate al ONU  nu va adopta o rezoluție privind Siria - consiliulonu-1524059218.jpg

Articole recomandate

Rusia a respins, ieri, un proiect de rezoluție privind Siria, propus de Franța în Consiliul de Securitate al ONU, informează DPA. A fost a patra rezoluție pe aceeași temă respinsă în ultima săptămână; în sesiunea actuală nu se așteaptă alte acțiuni ale Consiliului legate de conflictul sirian.

Franța a promovat proiectul de rezoluție după acuzațiile că forțele de sub comanda președintelui Siriei, Bashar al-Assad, au folosit pe 7 aprilie arme chimice împotriva rebelilor și a populației civile la Douma, în apropierea Damascului, într-un atac soldat cu zeci de victime.

Ambasadorul rus Vasili Nebenzia a afirmat că propunerile din proiect sunt deja acoperite de rezoluții anterioare.

La cererea Rusiei, Mark Lowcock, adjunct al secretarului general al ONU pentru probleme umanitare și ajutoare de urgență, a prezentat un raport despre situația de la Raqqa, fostul centru de rezistență al teroriștilor din Statul Islamic.

"Mii de cadavre sunt încă îngropate sub ruine în acest oraș din nord-estul Siriei, eliberat în octombrie anul trecut", a arătat Nebenzia.

"Nu există electricitate, apă sau orice servicii simple. Școlile și spitalele nu funcționează. Au avut loc multe proteste împotriva ocupației americane", a susținut ambasadorul.

În replică, reprezentanta SUA în Consiliul Economic și Social al ONU, Kelly Currie, l-a acuzat pe reprezentantul permanent al Rusiei de diversiuni cinice, abia mascate.

"Rusia ne-a convocat aici ca parte a campaniei sale de mesaje pentru a încerca să ne abată atenția de la atrocitățile comise de regimul Assad", a spus ea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.544 secunde