Congresul SUA vrea creșterea bugetului apărării dincolo de ceea ce a cerut Trump

137
Congresul SUA vrea creșterea bugetului apărării dincolo de ceea ce a cerut Trump - donaldtrump-1505825572.jpg

Articole recomandate

Senatul american a votat, ieri, în favoarea unei majorări excepționale a bugetului apărării, cu mult peste ceea ce a cerut președintele Donald Trump, un avocat fervent al remilitarizării SUA, comentează France Presse.


Suma finală nu a fost încă bătută în cuie, dar senatorii au votat cu o largă majoritate (89 de voturi pentru și 8 împotrivă) o lege de autorizare a apărării naționale prevăzând cheltuieli de 700 miliarde de dolari pentru anul bugetar 2018, care începe la 1 octombrie, din care 60 de miliarde sunt pentru operațiunile externe, precum cele din Afganistan, Irak, Siria, ca și din alte părți.


Documentul de 1.215 pagini autorizează nivelul cheltuielilor pentru apărare și stabilește politicile de control în privința modului în care sunt cheltuiți banii, potrivit Reuters. Suma este cu aproximativ 15% mai mult decât în 2016, ultimul an de mandat al președintelui Barack Obama, cu 6% mai mult decât în 2017 și cu aproape 5% mai mult decât cele 668 de miliarde de dolari solicitate anterior de executiv. Camera Reprezentanților și-a dat acordul în luna iulie asupra unui buget de 696 de miliarde de dolari, iar cele două versiuni trebuie acum armonizate.


Aceste fonduri vor merge pentru achiziționarea de echipamente militare pe care senatorii au avut grijă să le precizeze, inclusiv 94 de noi avioane de vânătoare F35 (cu 24 mai mult decât ceruse Donald Trump) și 13 nave noi (cu 5 mai mult).


În fața amenințărilor reprezentate de rachetele intercontinentale nord-coreene, parlamentarii americani doresc, de asemenea, să investească puternic în Agenția de apărare antirachetă, al cărei buget ar urma să fie majorat cu 8% în comparație cu ceea ce a cerut executivul (în total 8,5 miliarde). Și solda militarilor este prevăzută să crească cu 2,1%. De asemenea, această lege interzice procurarea produselor Kaspersky Labs, cu sediul la Moscova, pentru utilizarea de către guvernul federal american.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4376 secunde