Congresul critică planul lui Trump de reducere a bugetelor pentru diplomație

222
Congresul critică planul lui Trump de reducere a bugetelor pentru diplomație - congresul-1553780150.jpg

Articole recomandate

Democrați și republicani influenți din Congresul SUA au criticat propunerea președintelui Donald Trump de reducere a bugetelor pentru diplomație și ajutor internațional, considerând-o periculoasă pentru securitatea națională și anunțând astfel o bătălie bugetară cu Casa Albă, transmite Reuters.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a fost audiat, miercuri, pentru a doua oară, timp de șapte ore, în legătură cu planul de tăiere a bugetului departamentului său cu 23%.

Democratul Eliot Engel, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților, a declarat că propunerea lui Trump a sosit "moartă" la Congres.

"Acest buget semnalează lumii că politica externă a lui Trump este una de dezangajare", a afirmat Engel.

La rândul său, republicanul Hal Rogers, din subcomisia care supervizează cheltuielile Departamentului de Stat, a calificat proiectul de buget ca "teribil de inadecvat" pentru a acoperi obiectivele de politică externe și de securitate ale administrației.

Reducerile taie din bugetul Departamentului de Stat și din cel pentru ajutor internațional circa 11 miliarde de dolari, până la 40 miliarde de dolari, a menționat Rogers. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6754 secunde