Companiile de telecomunicații din Ungaria, șocate de noile impozite propuse de Guvern

322

Articole recomandate

Cele trei mari companii de telecomunicații care își desfășoară activitatea în Ungaria, Magyar Telekom, Telenor și Vodafone, s-au declarat a fi șocate de noul impozit pe care Guvernul lui Viktor Orban intenționează să îl introducă, relatează AFP.

"Magyar Telekom, Telenor și Vodafone sunt șocate să afle că Guvernul a modificat proiectul privind impozitele pe apelurile telefonice", au declarat companiile într-un comunicat făcut public la Budapesta.

"După ce, în timpul negocierilor prealabile, Guvernul a propus introducerea unei taxe de consum, aplicată consumatorilor, proiectul de lege depus Parlamentului vorbește de un impozit care afec-tează serviciile de telecomunicații, la care companiile de telecomu-nicații fac obiectul", se menționează în comunicat.

Acestea din urmă "consideră inacceptabilă această procedură care le-ar face să suporte o nouă taxă specifică".

În 2010, pentru a lupta împotriva deficitului bugetar, premierul Viktor Orban a introdus o serie de taxe, supranumite "de criză", care se aplicau societăților comerciale, de telecomunicații și energetice, alături de impozitarea băncilor și instituțiilor financiare.

În urmă cu două săptămâni, Guvernul a adoptat un plan de rigoare - pentru a coborî deficitul public la o cotă mai mică decât 3 la sută din PIB - în care a promis scăderea, în 2013, cu 50 la sută, urmată cu eliminarea, în 2014, a taxelor specifice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5492 secunde