Comoara din curtea unui german. Datează de la începuturile Sistemului Solar!

174
Comoara din curtea unui german. Datează de la începuturile Sistemului Solar! - ddd-1582191714.jpg

Articole recomandate

O rocă rară, provenind dintr-un meteorit de la începuturile Sistemului Solar, a fost descoperită în Germania. Astfel de meteoriți, din clasa "condrit carbonat", reprezintă doar 3% din totalul celor descoperiți pe Pământ, potrivit Digi 24. Obiectul conține substanțe care ar fi putut să existe în Sistemul Solar în urmă cu 4,5 miliarde de ani, aceleași conținute de planetezimalele care ar fi format și adus apa pe planeta noastră.

Pe 12 septembrie 2019, peste 500 de oameni din Olanda, Germania, Belgia, Danemarca și Marea Britanie au spus că au văzut un meteorit luminând cerul. În ziua următoare, Erik Due-Hansen din Flensburg, Germania, a găsit în curtea casei sale o rocă neagră, de doar 24,5 grame. Roca a fost dusă la Institutul de planetologie al Universității Münster, unde a fost analizată, iar cercetătorii au stabilit că face parte dintr-o clasă rară de meteoriți, "condrit carbonat", ce datează de la începuturile Sistemului nostru Solar, potrivit phys.org, citat de Mediafax.

Meteoritul Flensburg conține sfere de 0,05-1 milimetri bogate în minerale de tip filosilicați și carbonați, care au nevoie de apă pentru a se forma. Acest lucru sugerează că roca este formată din aceleași substanțe conținute de planetezimalele - corpuri care nu au crescut niciodată atât de mult pentru a fi considerate planete - care au format și adus apa pe Pământ, la începuturile sale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Februarie 2015
Stire din Social : Un meteorit va cădea azi pe Pământ
Pagina a fost generata in 1.7733 secunde