Viviane Reding:

"Comisia Europeană nu poartă un război împotriva Ungariei"

176
Comisia Europeană nu poartă niciun fel de război împotriva Ungariei, ci insistă doar asupra faptului că sistemul legal al țării trebuie să fie în confor-mitate cu normele Uniunii Europene, a explicat vicepreședintele CE și totodată comisarul european pentru justiție Viviane Reding, într-un interviu publicat în ediția de sâmbătă a coti-dianului Nepszava, preluat de MTI.

"Sistemul legal al Ungariei trebuie să fie pe deplin în conformitate cu cel al UE, iar același lucru este valabil pentru toți membrii UE, indiferent de partidul politic aflat la guvernare", a afirmat Reding, care a recunoscut că Bruxellesul este îngrijorat de anumite desfășurări de eveni-mente din Ungaria.

Ea a punctat că CE pregătește o analiză completă pentru a stabili dacă un amendament adoptat recent la constituția ungară se află în conformitate cu dreptul Uniunii Europene. "Este foarte regretabil că guvernul ungar a refuzat să respecte o solicitare făcută de președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și nu a așteptat evaluarea CE înainte de aproba amendamentul constituțional", a adăugat Reding.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Decembrie 2012
Stire din Actual : 2013, Anul european al cetățenilor
Pagina a fost generata in 0.2971 secunde