Comisia Europeană nu a luat încă o decizie cu privire la Polonia

189
Comisia Europeană nu a luat încă o decizie cu privire la Polonia - comisia-1537452764.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a discutat situația din Polonia, dar nu a luat încă o decizie, au indicat, ieri, surse ale agenției poloneze de presă PAP, în condițiile în care Polonia este vizată de o procedură de infringement în legătură cu noua lege privind Curtea Supremă.

Colegiul comisarilor Uniunii Europene nu a luat nicio decizie cu privire la infringement, a dat asigurări la rândul său purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene (CE), Alexander Winterstein, care a confirmat totuși într-o conferință de presă organizată, miercuri, la Bruxelles, că s-a discutat despre procedurile de infringement aflate în curs.

Executivul european nu a explicat dacă o propunere a vicepreședintelui CE Frans Timmermans de a trece la următoarea etapă a infringementului împotriva Poloniei a fost sau nu respinsă.

"Nu am anunțat niciodată dinainte decizii care ar putea sau nu să fie luate", a menționat Winterstein, citat de agenția PAP.

Aflat la Salzburg pentru summitul informal al liderilor Uniunii Europene, premierul polonez Mateusz Morawiecki a salutat, miercuri, faptul că executivul UE nu a sesizat Curtea de Justiție a Uniunii în legătură cu amendamentele privind Curtea Supremă, adăugând că a avut o conversație bună cu președinta instanței supreme a Poloniei, Malgorzata Gersdorf, a consemnat Reuters. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2709 secunde