Comisia Europeană cere adevărul în cazul asasinării jurnalistei Daphne Galizia

139
Comisia Europeană cere adevărul  în cazul asasinării jurnalistei  Daphne Galizia - comisia-1539697860.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a cerut, ieri, "tot adevărul" în legătură cu uciderea jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia în urmă cu un an, precum și cu uciderea ziaristului slovac Jan Kuciak în acest an, subliniind necesitatea de a apăra libera exprimare și mass-media, informează DPA.

Caruana Galizia, o voce critică față de guvernul de centru-stânga din Malta, a fost ucisă la 16 octombrie 2017 de o bombă plasată sub scaunul mașinii sale. Ea investiga impactul scandalului de evaziune fiscală Panama Papers, în care era implicat șeful biroului prim-ministrului, precum și un ministru al guvernului maltez.

Kuciak și iubita lui au fost împușcați mortal în februarie, în casa jurnalistului, lângă Bratislava. La acea dată, el lucra la un articol despre legăturile dintre guvernul slovac și mafia italiană.

"Nu vrem ca aceste crime să aibă un efect de intimidare asupra mass-media", au notat într-un comunicat prim-vicepreședintele Frans Timmermans, comisarul european pentru justiție, Vera Jurova, și comisarul european pentru economie digitală, Mariya Gabriel. "Iată de ce persoanele vinovate de aceste asasinate trebuie deferite justiției. Vrem tot adevărul", au adăugat ei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7372 secunde