Comisia Europeană avertizează asupra riscurilor de securitate asociate rețelelor 5G

128
Comisia Europeană avertizează asupra riscurilor de securitate asociate rețelelor 5G - comisia-1570737905.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a avertizat, miercuri, într-un raport asupra riscurilor în creștere ale atacurilor cibernetice comise de entități susținute de guverne, dar s-a abținut să menționeze China ori societatea chineză Huawei Technologies printre amenințări, spre deosebire de SUA, care consideră această societate drept un instrument de spionaj al statului chinez, relatează Reuters. 
Raportul are ca temă riscurile cibernetice asociate rețelelor 5G, rețele considerate ca fiind cruciale pentru competitivitatea economică a blocului comunitar într-o lume tot mai conectată. 


"Printre diverșii potențiali actori, cei sprijiniți de state sau statele non-UE sunt considerați a fi cei mai periculoși și cei mai probabili să atace rețelele 5G", menționează într-o declarație comună Comisia Europeană și președinția finlandeză a Consiliului UE. 
Compania Huawei, concurentă a celei finlandeze Nokia și a celei suedeze Ericsson, a anunțat că este pregătită să colaboreze cu partenerii europeni pentru securitatea rețelelor 5G. "Constatăm cu bucurie că UE și-a respectat angajamentul de a avea o abordare bazată mai degrabă pe evidențe și pe o analiză aprofundată a riscurilor decât pe vizarea unor țări sau actori", a reacționat un purtător de cuvânt al Huawei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5259 secunde