Comisia Europeană, avertizată în legătură cu o nouă criză a migranților

251
Comisia Europeană, avertizată în legătură cu o nouă criză a migranților - comisia-1554929176.jpg

Articole recomandate

Ministrul de Interne austriac Herbert Kickl a adresat, marți, o scrisoare Comisiei Europene, în care avertizează în legătură cu o nouă criză a migranților și cere măsuri preventive imediate, transmite agenția Xinhua, consultată de Agerpres. 


Scrisoarea, publicată de cotidianul vienez Kronenzeitung, a fost adresată comisarului pentru migrații, Dimitris Avramopoulos, comisarului pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, și comisarului pentru buget și resurse umane, Guenther Oettinger. 
În text, ministrul austriac atrage atenția că cifrele furnizate de agenția Europol indică faptul că "o deplasare de mare amploare de persoane dinspre Turcia spre Europa" este pe cale să se producă, fiind probabil ca ambele rute de migrație - est-mediteraneeană și balcanică - să fie traversate la fel cum s-a întâmplat în 2015 și 2016. 
Potrivit lui Kickl, în aceste zone se află deja zeci de mii de migranți, inclusiv câte aproximativ 5.000 în Bosnia-Herțegovina și Serbia, precum și circa 60.000 de solicitanți de azil în Grecia și în jur de 5,6 milioane de refugiați sirieni în Orientul Mijlociu. 
Toate acestea semnalează "un potențial clar al unui nou val masiv de migrație dacă nu vor fi întreprinse acțiuni rapide", a notat Kickl. 
El le-a cerut celor trei comisari europeni să acționeze rapid și să trimită un semnal clar către statele UE relevante, prin "reconcilierea planurilor noastre respective de contingență". Totodată, este deosebit de important să fie comunicat "ce măsuri și inițiative sunt pregătite de Comisia Europeană", a adăugat ministrul Herbert Kickl, membru al Partidului Libertății (FPOe, extrema dreaptă austriacă). 
Austria este pregătită să ia "orice măsură disponibilă" spre a preveni migrația ilegală, a mai precizat Kickl. Potrivit acestuia, țările din Balcanii de Vest și Turcia au, la rândul lor, obligația de a contribui la împiedicarea deplasării migranților și refugiaților. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7012 secunde