Comisia Europeană autorizează planul italian pentru lichidarea a două bănci venețiene

122
Comisia Europeană autorizează planul italian pentru lichidarea a două bănci venețiene - comisia-1498481857.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a anunțat că autorizează ajutorul în valoare de 17 miliarde de euro acordat de statul italian "pentru a facilita lichidarea a două bănci regionale aflate în dificultate", relatează AFP. 


"Comisia Europeană a aprobat, în cadrul regulilor UE, măsurile italiene pentru a facilita lichidarea unor instituții bancare ce va fi realizată conform legilor naționale de insolvabilitate", a scris Bruxellesul într-un comunicat. 


Anterior, guvernul italian adoptase un decret pentru a salva două mici bănci venețiene, anunțând că este pregătit să pună până la 17 miliarde de euro pe masă. 


În contextul în care sistemul bancar italian a provocat o vie neliniște anul trecut, Roma intenționează prin această măsură să le dea asigurări micilor depunători, îngrijorați de recente falimente ale mai multor bănci regionale. 


"Totalul resurselor ar putea atinge 17 miliarde de euro, dar statul va cheltui imediat cu puțin peste cinci miliarde de euro", a explicat ministrul italian al economiei și finanțelor, Pier Carlo Padoan, la finalul unei ședințe de guvern.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.8094 secunde