CNN: Poliția britanică sfătuiește comercianții să întărească securitatea în caz de panică cauzată de Brexit

292
CNN: Poliția britanică sfătuiește comercianții să întărească securitatea în caz de panică cauzată de Brexit - uk-1547258820.jpg

Articole recomandate

Poliția britanică a sfătuit comercianții să ia în considerare angajarea de agenți de securitate suplimentari pentru a face față temerilor legate de lipsa de alimente și de alte bunuri în cazul unui Brexit fără acord, relatează CNN.


Poliția Metropolitană din Londra a declarat că preocupările legate de lipsa de bunuri ar putea duce la "o creștere semnificativă a numărului de clienți"și sugerează că magazinele ar trebui să ia în considerare planificarea pentru securitate suplimentară.


Declarația arată că, în timp ce "nu a fost emis nici un sfat în legătură cu jafurile", poliția "are aceste convorbiri pentru a reduce la minimum solicitările către autorități în caz de aglomerații sau cozi mari în magazine, ca parte a angajamentului nostru regulat de contingență civilă cu întreprinderi și parteneri. " 


James Martin, consilier pe politici în domeniul criminalității la British Retail Consortium, a declarat vineri că comercianții din Marea Britanie sunt bine informați în materie de securitate.

"Chiar dacă circumstanțele se schimbă, comercianții sunt bine pregătiți pentru a oferi măsuri de securitate eficiente pentru a proteja clienții și angajații. British Retail Consortium și membrii noștri vor continua să lucreze cu poliția pentru a face acest lucru", a spus Martin.

"Comercianții din toată țara vor continua să colaboreze cu poliția și cu alți parteneri pentru a menține magazinele în stare de funcționare".

Dave Lewis, directorul executiv al lanțului de supermarketuri Tesco, a relatat că distribuitorul lucrează cu furnizorii la depozitarea bunurilor neperisabile - cum ar fi produsele alimentare conservate - în cazul în care Marea Britanie pleacă din Uniunea Europeană pe 29 martie fără un acord.

"Cea mai mare provocare va fi în cazurile în care nu se pot aplica astfel de măsuri, când vine vorba de alimente proaspete, care nu pot fi depozitate", a declarat Lewis într-o conferință de presă.

"Ca toți comercianții, ne-am dori să nu existe nici un fel de probleme la graniță, având în vedere că Marea Britanie importă aproximativ jumătate din alimentele proaspete pe care le consumă", a adăugat el.

Potrivit Departamentului pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale, 30% din alimentele consumate în Marea Britanie proveneau din țări din Uniunea Europeană în 2017.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0096 secunde