Cine este noul președinte al socialiștilor din Parlamentul European

272
Cine este noul președinte al socialiștilor din Parlamentul European - cine-1560974831.jpg

Articole recomandate

Eurodeputata spaniolă Iratxe Garcia a fost aleasă, marți, la conducerea grupului social-democraților din Parlamentul European, unde a declarat că vrea să construiască "o nouă alianță de forțe progresiste", potrivit AFP. 


Membră a PE de 20 de ani, realeasă la sfârșitul lunii mai, Iratxe Garcia, de formație lucrător social, în vârstă de 44 de ani și originară din Țara Bascilor, îi succede lui Udo Bullmann (63 de ani) la șefia Grupului Socialiștilor și Democraților (S&D). 
Grupul S&D a rămas al doilea cel mai important din PE, cu 153 de membri, după alegerile europene de la sfârșitul lunii mai, în spatele creștin-democraților din PPE (179 de membri), chiar dacă numărul de eurodeputați al ambelor grupuri a scăzut. 
"Trebuie să fim reprezentați în instituțiile europene, pentru că nu putem accepta ce s-a întâmplat în trecut, cu trei instituții în mâinile PPE", a declarat Iratxe Garcia în fața presei. 


La conducerea principalelor trei instituții ale UE se află în prezent reprezentanți ai PPE: luxemburghezul Jean-Claude Juncker este președintele Comisiei Europene, polonezul Donald Tusk - președintele Consiliului European și italianul Antonio Tajani - președintele Parlamentului European. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4362 secunde