Cine este noul președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova

141
Cine este noul președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova - noul-1566413155.jpg

Articole recomandate

Deputatul socialist Vladimir Țurcan a fost ales noul președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova de către ceilalți membri ai Curții, prin vot secret, informează radio Europa Liberă. 


Vladimir Țurcan, la fel ca Domnica Manole, a fost numit judecător la Curtea Constituțională din partea parlamentului de la Chișinău. Înnoirea componenței Curții a devenit necesară după ce vechea echipă a demisionat, acuzată de nouă putere că ar fi făcut jocurile politice ale vechiului regim, mai ales în perioada din luna iunie când la Chișinău funcționau structuri de putere paralele. 


"Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav, care știrbește și mai mult încrederea în unica instituție de jurisdicție constituțională din țară. Avem dubii rezonabile să presupunem că votarea a fost una viciată, de aceea solicit ca fiecare judecător să spună public pentru cine și-a dat votul. În situația în care acest lucru nu se va întâmpla, ne rezervăm dreptul să acționăm în consecință. Nu putem permite ca procesul de dezoligarhizare a statului împotriva regimului Plahotniuc să se sfârșească cu preluarea controlului asupra unei instituții-cheie de către o altă forță politică, indiferent care ar fi aceasta", a reacționat premierul Maia Sandu, citată de antena din Republica Moldova a postului de radio Deutsche Welle.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3907 secunde