Ciclon arctic deasupra Marii Britanii. Ce se poate întâmpla în Regatul Unit

273
Ciclon arctic deasupra Marii Britanii. Ce se poate întâmpla în Regatul Unit - ciclon-1543240040.jpg

Articole recomandate

Meteorologii britanici avertizează că Marea Britanie s-ar putea confrunta în următoarele săptămâni cu condiții de vreme extremă, inclusiv cu temperaturi de până la -13 grade în unele zone și ninsori abundente, cauzate de un ciclon arctic venit dinspre Siberia, informează cotidianul Daily Express.

"Ne așteptăm ca această iarnă să fie diferită de ultimele șapte ierni mai blânde de care am avut parte, cu un risc crescut de intruziuni reci în partea de nord a Europei și temperaturi sub media normală în ianuarie și februarie", a declarat Eleanor Bell, meteorolog la The Weather Company.

Leon Brown, un alt meteorolog de la The Weather Company, a afirmat că "în Scoția și unele părți din nordul Angliei sunt așteptate 24 până la 32 de zile de ninsori și vreme geroasă, cu cea mai rece perioadă în preajma Anului Nou".

"Sunt așteptate ninsori și gheață atât în nordul, cât și în sudul (Marii Britanii), așa că populația ar trebui să se pregătească pentru perturbarea traficului rutier, feroviar și la aeroporturi", a completat Leon Brown.

În 2010, Marea Britanie a experimentat cea mai răcoroasă lună decembrie din ultimii cel puțin 100 de ani, cu temperaturi de până la -21 grade Celsius în nordul Scoției și ninsori abundente în toată țara, inclusiv la Londra.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6531 secunde