China va organiza, pe 1 octombrie, cea mai amplă paradă militară de sub regimul comunist

191
China va organiza, pe 1 octombrie, cea mai amplă paradă militară de sub regimul comunist - china-1567087911.jpg

Articole recomandate

China va organiza, pe 1 octombrie, cea mai amplă paradă militară de sub regimul comunist, pentru a marca 70 de ani de la fondarea Republicii Populare, transmite AFP, citând un anunț al guvernului de la Beijing. 


Până în prezent, cea mai mare paradă militară a avut loc în 2015, la împlinirea a 70 de ani de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. La defilarea de atunci au luat parte peste 12.000 de soldați, 200 de avioane și 500 de blindate. 
Toate echipamentele militare care vor fi etalate pe 1 octombrie sunt de fabricație chineză, iar unele vor fi expuse public pentru prima dată, a precizat generalul Cai Zhijun, membru al Statului Major al armatei. 


Președintele Xi Jinping va pronunța cu această ocazie un important discurs. 


China populară organizează în mod tradițional o defilare militară la fiecare 10 ani, pentru aniversarea fondării sale la 1 octombrie 1949. Parada are loc în piața Tiananmen, unde Mao Zedong a proclamat Republica Populară, după un război civil. 
China are a doua armată din lume, de circa 2 milioane de militari, și cel de-al doilea buget militar, majorat cu 7,5% în 2019, chiar dacă mult sub cel al Statelor Unite, și insistă asupra caracterului pașnic al armatei sale. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4863 secunde