China pregătește "invazia" Europei. Ce propune Beijingul

451
China pregătește

Articole recomandate

În discursul rostit, sâmbătă, la cel de-al șaselea Forum Economic și Comercial China - Europa Centrală și de Est, premierul chinez Li Keqiang a făcut propuneri pentru extinderea cooperării, transmite Xinhua.

Inițiativele prezentate de premierul Li Keqiang se referă la promovarea comerțului și a conectivității, creșterea capacităților de producție, cooperarea în domeniul turismului și explorarea unor modalități inovatoare de cooperare financiară. Comerțul bilateral are nevoie de un climat favorabil investițiilor, iar cooperarea în materie de mecanisme vamale trebuie îmbunătățită, a mai spus el, făcând apel la dezvoltarea comerțului online. China ar urma să importe din centrul și estul Europei produse agricole și industriale de calitate și solicită în schimb acces pentru produsele și firmele chinezești pe piața regională.

China își încurajează firmele să participe la construcția infrastructurii în statele central și est-europene și susține încheierea în avans a lucrărilor la linia ferată Ungaria - Serbia și la linia terestră și maritimă expres China - Europa. Totodată, Beijingul promovează construcția de căi de transport între Asia și Europa, creșterea numărului de trenuri care circulă între China și continentul european și realizarea mai multor centre logistice în Europa centrală și de est.

Li a mai oferit din partea Beijingului și deschidere pentru participarea la construcția de parcuri tehnologice și industriale alături de țările din regiune.

În vederea finanțării proiectelor, el a menționat înființarea unui holding financiar în format 16+1, care ar urma să permită achiziția de echipamente și produse chinezești pentru conectivitate și realizarea unor proiecte comune de producție în formatul menționat.

În materie de turism, Li și-a exprimat speranța că numărul turiștilor între cele două părți - China și Europa centrală și de est - se va dubla în următorii cinci ani, dacă se va da curs propunerilor sale de relaxare a politicii de vize și de simplificare a procedurilor de trecere a frontierelor, în paralel cu creșterea numărului de curse aeriene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Miercuri, 02 Noiembrie 2016
Stire din Economie : Cât costă Revelionul 2017
Pagina a fost generata in 0.3351 secunde