China cere SUA să-și "corecteze greșeala" cu privire la Taiwan

213
China cere SUA  să-și

Articole recomandate

China a cerut SUA să-și "corecteze greșeala" cu privire la Taiwan, după ce președintele american Donald Trump a aprobat o lege care întărește legăturile dintre Statele Unite și Taiwan, o insulă de facto independentă, dar pe care Beijingul o consideră drept una dintre provinciile sale, relatează AFP.

Documentul "Taiwan Travel Act", validat anterior de Camera Reprezentanților și de către Senatul SUA, îi încurajează pe înalți responsabili americani să se deplaseze în Taiwan pentru a se întâlni cu omologi ai lor locali și viceversa.

Statele Unite au legături ambigue cu Taiwanul: chiar dacă nu au relații diplomatice, ele mențin relații comerciale cu acest teritoriu, vânzându-i totodată armament.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Lu Kang, a declarat că legea respectivă "încalcă grav principiul unei singure Chine" și trimite un "semnal foarte prost forțelor separatiste pro-independență din Taiwan".

"China se opune cu fermitate acestui lucru", menționează diplomatul chinez într-un comunicat dat publicității sâmbătă.

"Noi cerem părții americane să-și corecteze greșeala, să înceteze să aibă orice fel de legătură oficială cu Taiwanul sau să-și întărească într-o manieră substanțială actualele relații cu Taiwanul", adaugă el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3983 secunde