China are nevoie de o conducere puternică sau se va prăbuși

204
China are nevoie de o conducere puternică sau se va prăbuși - china-1569587982.jpg

Articole recomandate

China are nevoie de conducerea puternică, unificată a Partidului Comunist, sau se va prăbuși, subliniază un document de politică emis, vineri, de guvernul de la Beijing, înaintea marcării, la 1 octombrie, a 70 de ani de la crearea Republicii Populare, transmite Reuters.

China marchează această aniversare într-o perioadă de incertitudini pentru țară, angajată într-un război comercial cu SUA și confruntată cu provocările încetinirii creșterii economice, dar și cu proteste antiguvernamentale în teritoriul semiautonom Hong Kong.

În Cartea albă publicată de Oficiul de Presă al Consiliului de Stat, sub titlul "China și lumea în noua eră", se arată că succesul țării din ultimii 70 de ani se datorează conducerii de către Partidul Comunist.

"China a intrat într-o nouă eră de dezvoltare. China are acum un impact asupra lumii tot mai cuprinzător, profund și durabil, iar lumea privește cu și mai mare atenție spre China", indică documentul.

În ultimii 70 de ani, sub conducerea Partidului Comunist Chinez, China a trecut prin schimbări profunde și a înfăptuit un miracol de dezvoltare fără precedent în istoria omenirii, se subliniază în Cartea albă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5421 secunde