Pronostic medical îngrijorător

"Chiar dacă se trezește, nu va mai fi același Schumacher"

559

Articole recomandate

Pilotul Michael Schumacher, care se află în comă indusă de mai multe săptămâni după accidentul de schi suferit la sfârșitul anului trecut, nu va mai fi același pe care îl știm, în cazul în care se va trezi, a declarat, ieri, un specialist în afecțiuni ale creierului de la University College London, informează publicația germană Focus.

"Chiar dacă Michael Schumacher se trezește, nu va mai fi ace-lași Michael Schumacher. Recuperarea poate fi una de succes numai dacă pacientul să adaptează la noua sa viață. Pacienții trebuie să fie capabili să facă față limitărilor impuse de faptul că viața lor s-a schimbat", a declarat Richard Greenwood, pentru ziarul londonez The Times, potrivit revistei Focus, care a publicat opiniile mai multor experți neurochirurgi legate de starea în care se află fostul pilot de Formula 1.

Schumacher se află în comă indusă de pe data de 29 decembrie, când a avut loc accidentul de schi într-o stațiune din Franța.

Referitor la momentul în care Schumacher ar putea fi scos din comă, Peter Vajkoczy, șeful departamentului de neurochirurgie de la spitalul "Charite" din Berlin, spune: "Pacienții pot fi ținuți în această stare 3-4 săptămâni. Durata comei artificiale nu indică prognoze și nu poate oferi indicii privind desfășurarea ulterioară a stării de sănătate. Cu toate astea, este un indiciu că Michael Schumacher a suferit o traumă puternică, iar presiunea intracraniană este încă foarte ridicată. Până când presiunea nu este sub control, doctorii vor decide să-l mențină în comă".

Focus îl citează și pe medicul Dirk Repkewitz, șef al secției de neuroanestezie din cadrul spitalului Gunzburg, care explică cum sunt hrăniți pacienții aflați în comă. 

"La început, se face printr-un cateter, apoi se încearcă introducerea unui tub în stomac. Astfel, sunt evitate infecțiile. Există riscul ca o astfel de procedură să nu aibă succes, pentru că pacientul vomită sau pierde suc gastric", a precizat Repkewitz.

La începutul lunii ianuarie, profesorul Gereon Fink, din Koln, expert neurolog, a declarat că starea de sănătate a lui Michael Schuma-cher este mai gravă decât s-a crezut inițial.

"În mod normal, medicii încearcă să trezească un pacient din coma indusă cât mai repede posibil, pentru a vedea cât timp poate fi acesta conștient. Dacă însă rănile sunt atât de grave încât i-ar putea dăuna, atunci este ținut în continuare în comă. În funcție de zona unde au loc sângerările craniene, Schumacher poate paraliza, poate avea dificultăți de vorbire sau tulburări de personalitate", a declarat Fink. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3874 secunde