Cercetătorii cer măsuri draconice pentru limitarea răspândirii coronavirusului

131
Cercetătorii cer măsuri draconice pentru limitarea răspândirii coronavirusului - ddd-1580130026.jpg

Articole recomandate

Guvernele ar trebui să ia măsuri ''draconice'' pentru restrângerea deplasărilor populației dacă doresc limitarea propagării coronavirusului cu epicentrul în orașul Wuhan, au declarat luni cercetători din Hong Kong, care au estimat, pe baza unor modele matematice, că numărul cazurilor de infectări a depășit 40.000 de persoane, informează AFP, potrivit Agerpres.

Un grup de oameni de știință de la Universitatea din Hong Kong (HKU) a lansat un avertisment în ceea ce privește o accelerare a propagării coronavirusului, care a provocat 80 de decese în China, potrivit autorităților. În total, 2.744 de cazuri au fost confirmate oficial în această țară, printre care și cel al unui bebeluș de nouă luni, iar suspiciunile de îmbolnăviri s-au dublat într-un interval de 24 de ore, ajungând la aproape 6.000.

Pe baza unor modele matematice ale propagării virusului, echipa condusă de Leung a estimat că numărul real de infectări este cu mult superior bilanțului comunicat de autorități, care nu iau în calcul decât cazurile depistate în mod formal. "Numărul cazurilor confirmate care prezintă simptome ar trebui să fie de ordinul 25.000-26.000 în ziua Noului An Chinezesc", care a fost sâmbătă, a estimat luni Leung cu prilejul unei conferințe de presă la Hong Kong, demonstrând cu ajutorul unor reprezentări grafice. Incluzând și persoanele în cazul cărora virsul se află în perioada de incubație și care nu prezintă încă simptome, ''cifrele se apropie de 44.000'' pentru ziua de sâmbătă, a estimat acesta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2334 secunde