Cele mai sângeroase atentate comise în Europa începând din 1995

211
Cele mai sângeroase atentate comise în Europa începând din 1995 - 114512-1420716478.jpg

Articole recomandate

Atacul sângeros comis miercuri la sediul din Paris al săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo face parte din atentatele cele mai grave care au avut loc în Europa în ultimii 20 de ani, relatează AFP, care prezintă o cronologie.


- 24 mai 2014 - BELGIA: Un bărbat a deschis focul în holul de la intrarea Muzeului Evreiesc din Bruxelles, provocând moartea a patru persoane, între care un cuplu de turiști israelieni. Arestat la Marsilia, în sudul Franței, franco-algerianul Mehdi Nemmouche, în vârstă de 29 de ani, a fost predat la sfârșitul lui iulie poliției belgiene, care l-a inculpat pentru "asasinat într-un context terorist" și plasat în arest preventiv.

- 22 mai 2013 - MAREA BRITANIE: Un soldat, Lee Rigby, în vârstă de 25 de ani, a fost ucis de doi bărbați în apropierea unei cazarme militare a Royal Artillery, la Woolwich, un cartier din sud-estul Londrei. Potrivit unor martori, cei doi agresori îi încurajau pe trecători să filmeze scena în timp ce își atacau victima strigând "Allah Akbar". Agresorii au fost arestați.

- 11-19 martie 2012 - FRANȚA: Între 11 și 15 martie, Mohamed Merah, în vârstă de 23 de ani, a ucis trei militari la Toulouse și Montauban, apoi, la 19 martie, trei copii și un profesor la colegiul evreiesc Ozar Hatorah din Toulouse. El a fost ucis de poliție pe 22 martie, la capătul unui asediu de 32 de ore.

- 18 iulie 2012 - BULGARIA: Cinci turiști au fost uciși pe aeroportul din Burgas (est), în urma exploziei unei bombe într-un autobuz. Printre morți s-au numărat șoferul autobuzului și autorul atentantului. Israelul a acuzat mișcarea șiită libaneză Hazbollah de comiterea acestui atentat.


Articolul integral AICI


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4018 secunde