Cel puțin 25 de morți și 40 de răniți, într-un accident de tren urmat de un incendiu

270
Cel puțin 25 de morți și 40 de răniți, într-un accident de tren urmat de un incendiu - 4lch0k38cairostationfirefeb27reu-1551273404.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 25 persoane au murit și în jur de 40 au fost rănite miercuri în gara centrală din Cairo, în urma unui accident feroviar care a declanșat un incendiu, conform unui nou bilanț citat de AFP.


Potrivit unor surse medicale și din domeniul securității, o garnitură de tren a izbit o barieră de oțel în gara Ramses, cea mai mare din Cairo, accidentul fiind urmat de un incendiu.


Televiziunea de stat egipteană a confirmat bilanțul accidentului.


În jur de zece ambulanțe și tot atâtea mașini de pompieri au fost desfășurate în fața gării, a relatat corespondentul AFP.


La intrarea principală poliția efectua un filtru, iar înăuntru poliția și pompierii inspectau un tren calcinat.


Premierul egiptean Mostafa Madbouly s-a deplasat rapid la locul accidentului. Într-o declarație publică, el a prevenit că 'orice persoană vinovată de neglijență va trebui să răspundă' și va suferi 'consecințe' serioase.


Numeroase poze și filmulețe postate pe rețelele sociale arată un nor dens de fum negru ridicându-se deasupra gării. În alte imagini din interior se vede un peron în flăcări și persoane grăbindu-se să vină în ajutorul victimelor.


Potrivit media locale, un tren a izbit o barieră metalică. Alte surse afirmă că trenul a lovit peronul.


Traficul rutier, întotdeauna aglomerat la Cairo, pare să fi fost întrerupt în jurul gării, conform unor numeroase mărturii pe rețele sociale.


În Egipt au loc frecvent accidente rutiere și feroviare grave, din cauza traficului haotic, autovehiculelor vechi și infrastructurii prost întreținute.


Cea mai gravă tragedie feroviară s-a produs în 2002, când în jur de 370 de oameni au murit în incendiul unui tren la 40 km sud de Cairo.


Potrivit statisticii oficiale, în 2017 au fost înregistrate 1.793 accidente de tren.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5385 secunde