Cel puțin 1.000 de case evacuate în Colorado, din cauza incendiilor

193
Mai multe incendii produse în Colorado (vestul Statelor Unite), din cauza căldurii și a secetei, au determinat evacuarea a 1.000 de case, au anunțat autoritățile americane, care au decretat "stare de catastrofă" în regiune, unde circa 11.000 de persoane au fost evacuate.

Focarul principal, care arde în continuare necontrolat, a izbucnit, sâmbătă, în parcul național Waldo Canyon, la vest de orașul Colorado Springs (la 100 de kilometri sud de capitala regională Denver).

Focul acoperă 1.000 de hectare și se întinde fără niciun obstacol, afirmă comunicatul primăriei, în timp ce temperaturile sunt de peste 30 de grade Celsius în regiune.

Potrivit comunicatului, 1.050 de locuințe au fost evacuate în localitățile vecine Waldo Canyon, Cascade, Chipita Park, Manitou Springs și Green Mountain Falls.

Presa afirmă că, în total, 11.000 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele pentru a se pune la adăpost de incendii.

Aproximativ 400 de persoane sunt mobilizate pentru a lupta cu flăcările care, pentru moment, nu ar fi provocat pagube infrastructurii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4441 secunde