Cei trei jurnaliști răpiți în Siria, lăsați în libertate

187
Cei trei jurnaliști răpiți  în Siria, lăsați în libertate - jurnalistisiria-1462706978.jpg

Articole recomandate

Cei trei jurnaliști spanioli răpiți în urmă cu zece luni, în Siria, au fost eliberați și se află în siguranță, potrivit unei purtătoare de cuvânt a guvernului spaniol și a Federației asociațiilor de ziariști, scrie AFP.

"Acum câteva ore, au fost eliberați jurnaliștii spanioli Jose Manuel Lopez, Angel Sastre și Antonio Pampliega, care au fost răpiți la Alep, în nordul Siriei, în urmă cu aproape zece luni", a informat, într-un scurt mesaj, o purtătoare de cuvânt a executivului.

"Toți trei se simt bine", a precizat ea.

În mesajul său, guvernul a subliniat că această eliberare a fost "posibilă datorită colaborării cu țări aliate și prietene, în special în faza finală din Turcia și Qatar", scrie Agerpres.

Președinta Federației asociațiilor de ziariști din Spania (FAPE), Elsa Gonzalez, și-a exprimat bucuria, anunțând la rândul ei prin telefon, pentru AFP: "Au fost eliberați toți trei, sunt în siguranță și vor ajunge în următoarele ore".

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), cei trei jurnaliști au fost văzuți pentru ultima dată pe 13 iulie 2015, în cartierul Maadi (Alep), care era controlat de mai multe grupări rebele. Ei se aflau la bordul unei camionete și au fost răpiți de un grup de bărbați.

Ei lucrau pentru diverse media spaniole, printre care cotidienele ABC și La Razon, postul de televiziune Cuatro și de radio Onda Cero. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2879 secunde