CEA MAI MARE TRAGEDIE DIN ULTIMII 20 DE ANI! 73 de morți, după ce oamenii au încercat să fure benzină cu găleata, dintr-o conductă spartă de hoți

2014
CEA MAI MARE TRAGEDIE DIN ULTIMII 20 DE ANI! 73 de morți, după ce oamenii au încercat să fure benzină cu găleata, dintr-o conductă spartă de hoți - exploziemexicepa-1547975923.jpg

Articole recomandate

Bilanțul exploziei din Mexic a ajuns la cel puțin 73 de morți și 74 de răniți, potrivit autorităților, citate de Reuters. Deflagrația s-a produs după ce o conductă de benzină a fost spartă de hoți, iar sute de oameni încercau să fure încarce combusibil în găleți și bidoane.

Un martor a descris modul în care o atmosferă aproape festivă, în care sute de locuitori umpleau recipiente cu combustibil, s-a transformat în groază.

"Toată lumea a venit să vadă dacă poate obține un pic de benzină pentru mașină, nu există benzinării (...) Unii oameni au ieșit arzând și țipând", a afirmat un bărbat care venise și el în zonă și aștepta în mașină.

Guvernatorul din Hidalgo, Omar Fayad, a anunțat că 73 de persoane au fost ucise, iar alte 74 au fost rănite în explozia produsă vineri seară.

Televiziunile mexicane au prezentat scene dramatice, cu flăcări înălțate pe cerul nopții și cu oameni strigând de durere și după ajutor în municipalitatea Tlahuelilpan, din statul Hildago, aflat la nord de Mexico City.

Zeci de corpuri arse se aflau pe câmpul unde s-a produs deflagrația, iar zona - plină de haine, încălțămine și recipiente pe jumătate arse folosite de oameni pentru a strânge combustibil - este păzită de militari.

Explozia este unul dintre cele mai grave incidente de acest fel din istoria recentă a țării unde au fost comise sute de spargeri ilegale de conducte.

"Fac apel la toată populația să nu fie complice la furtul de combustibil. Pe lângă faptul că e ilegal, pune în pericol viața ta și a familiei tale", a scris pe Twitter guvernatorul din Hidalgo, Omar Fayad.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.754 secunde