Cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, a fost luminată în culorile steagului României, de Ziua Națională

336
Cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, a fost luminată în culorile steagului României, de Ziua Națională - 62095950-1575224964.jpg

Articole recomandate

Cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, a fost luminată în culorile steagului României, de Ziua Națională a țării noastre.


Burj Khalifa din Dubai măsoară 828 de metri înălțime și este cea mai înaltă clădire din lume.


Prin comparație, cea mai înaltă clădire din România este Sky Tower, parte a complexului Floreasca City Center, din București, care are o înălțime de 137 metri.


Burj Khalifa este, astfel, de șase ori mai înaltă decât cea mai înaltă clădire din țara noastră.


Construcția turnului Burj Khalifa a început la 21 septembrie 2004, iar exteriorul a fost finalizat la 1 octombrie 2009. Clădirea a fost inaugurată oficial, însă, la data de 4 ianuarie 2010.


Costurile totale ale proiectului sunt astronomice: 1,4 miliarde de dolari.


Inspirată de o abstractizare a florii Hymenocallis, Burj Khalifa este realizată din trei secțiuni, dispuse în jurul unui nucleu. De ziua Națională a României, fiecare dintre aceste secțiuni a fost colorată în câte o culoare specifică drapelului României.


Sursa: Pro TV




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.269 secunde