Ce s-ar întâmpla dacă o bombă nucleară ar lovi Washington DC?

217
Ce s-ar întâmpla dacă o bombă nucleară ar lovi Washington DC? - washington-1332080634.jpg
Potrivit unui raport terifiant, care evaluează impactul unui atac terorist cu o bombă nucleară asupra capitalei Statelor Unite, un asemenea scenariu ar cauza daune devastatoare pe scară largă.

Rezultatele raportului sunt departe de a fi liniștitoare: pe o rază de 800 de metri în jurul impactului bombei, sunt cele mai mici șanse de supraviețuire, iar cele mai multe clădiri, inclusiv cea a guvernului federal, ar fi distruse total, potrivit "Daily Mail".

Studiu a simulat un atac nuclear pe străzile 16 și K, aflate în inima orașului și foarte aproape de Casa Albă.

Casa Albă, Capitoliul, Departa-mentul de Trezorerie, vechea clădire a Biroului Executiv și multe altele aflate de-a lungul National Mall ar fi distruse imediat.

Următorii 800 de metri ar suferi pa-gube importante, incendii și accidente grave, iar în următorii cinci kilometri s-ar produce pagube ușoare.

Studiul subliniază faptul că reziduurile radioactive ar putea varia în funcție de perioada anului. În aprilie, zona Bethesda din Washington ar avea cel mai mult de suferit din cauza radiațiilor, în timp ce, în tot restul anului, regiu-nile mai sărace ale orașului și Virginia de Nord ar putea fi expuse.

Într-o limită de 16 până la 32 de kilometri, expunerea populației la radiații ar putea provoca greață și vărsături în câteva ore de la explozie. Fără un tratament medical, urmează moartea. Dar și pe cei de dincolo de această limită îi așteaptă un nivel ridicat de radiații, care ar putea provoca moartea, cu sau fără tratament medical, în cazul în care nu caută imediat adăpost. Populația care va fi suficient de departe pentru a nu fi afectată imediat de radiații ar putea avea de suferit mai târziu, peste ani.

Raportul se încheie într-un mod înfricoșător: "Magnitudinea unui atac terorist de acest fel ar depăși toate resursele disponibile de răspuns".

v v v

Studiul oferă și sugestii despre cum ai putea să supraviețuiești: "Cea mai bună acțiune imediată, în urma unei explozii nucleare, este de a vă adăposti în clădirea cea mai apropiată și capabilă de protecție și să ascultați instruc-țiunile autorităților. După lumina orbitoare inexplicabilă, nu vă apropiați de geamuri și rămâneți acoperiți de o protecție pentru a preveni leziunile provocate de obiecte și resturi, cum ar fi sticlă spartă. Oamenii trebuie să rămână adăpostiți între 12 și 24 de ore, înainte de retragerea către locuri mai puțin expuse radiațiilor".

Studiul mai arată ce tip de case sunt cel mai bine concepute pentru a proteja împotriva efectelor radiațiilor. Locurile cele mai expuse sunt afară și pe terasele clădirilor, iar clădirile cu subsoluri oferă protecția cea mai bună.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2047 secunde