CE lansează procedura de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva Regatului Unit

204
CE lansează procedura de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva Regatului Unit - ce-1573855183.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană (CE) a deschis, joi, o procedură judiciară împotriva Marii Britanii, pentru că nu a propus un reprezentant pentru noul executiv european condus de Ursula von der Leyen care ar urma să își intre în funcție la 1 decembrie, relatează agenția Reuters, consultată de Agerpres. 


"Comisia Europeană a trimis, joi, o scrisoare pentru a notifica oficial Marea Britanie de încălcarea obligațiilor din Tratatul UE prin faptul că nu a propus un candidat pentru postul de comisar european", a precizat executivul comunitar într-un comunicat. 
Londra trebuie să ofere un răspuns până la 22 noiembrie. 


CE precizează că această perioadă scurtă de timp "este justificată de faptul că viitoarea Comisie trebuie să intre în funcție cât mai repede posibil". 


După ce va analiza observațiile Marii Britanii sau dacă nu sunt trimise observații de către Londra în acest interval, Comisia poate emite, dacă va considera corespunzător, un aviz motivat. 
Guvernul britanic i-a scris președintei viitoarei Comisii Europene, Ursula von der Leyen, pentru a o anunța că nu va desemna un membru britanic pentru echipa sa înainte de alegerile din 12 decembrie din Regatul Unit. 


O purtătoare de cuvânt a viitoarei șefe a executivului european a declarat că Ursula von der Leyen a primit din partea Londrei o scrisoare în acest sens în noaptea de miercuri spre joi. 


Ursula von der Leyen are în continuare în plan ca activitatea noului executiv comunitar să înceapă pe 1 decembrie, a declarat, tot joi, purtătorul de cuvânt al viitoarei șefe a CE. 


XXX 
Peste o jumătate de milion de persoane au subscris, în luna octombrie, la schema de înregistrare a statutului în Regatul Unit, ceea ce face ca numărul total al solicitărilor primite de Ministerul de Interne de la Londra să ajungă la 2,4 milioane, relatează euractiv.com. 


Până în prezent, aproximativ 1,2 milioane de solicitanți au primit statutul de înregistrat. Din totalul subscrierilor primite până în prezent de autoritățile britanice, cele mai multe (456.600) au fost făcute de cetățeni polonezi, care sunt urmați de români (388.600) și italieni (259.300). 


Înregistrarea trebuie să fie făcută până la finalul lui iunie 2021 în cazul unui Brexit cu acord sau până la 31 decembrie 2020 în eventualitatea unui Brexit fără acord. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3648 secunde