Caz halucinant! Femeie cu dosar penal, după ce a fost bătută crunt de soț

168
Caz halucinant! Femeie cu dosar penal, după ce a fost bătută crunt de soț - url272170300-1518433088.jpg

Articole recomandate

Curtea Europeană a invitat Guvernul de la Chișinău să prezinte observații privind refuzul autorităților din țară să-l pedepsească pe agresorul unei mame a trei copii, pe măsura faptelor. Asociația Promo-LEX s-a oferit să o ajute pe reclamantă.



Liuda Iachimovschi – mamă a trei copii – a fost agresată de soțul acesteia în anul 2011, iar ca urmare a loviturilor primite, și-a pierdut cunoștința. Pentru aceasta, însă, soțul a primit doar o amendă simbolică de 500 lei moldovenești.


Urmărită penal după ce a fost agresată de soț



Deși soția a fost internată în spital pentru 10 zile, după loviturile primite de la soț, organele de urmărire penală au inițiat un dosar penal împotriva acesteia, fiind învinuită că i-a cauzat leziuni medii soțului, riscând până la 5 ani de închisoare.

Deși reclamanta nu a fost de acord cu faptul că agresorul a scăpat cu o simplă amendă, cererea ei ca acesta să fie tras la răspundere penală a fost respinsă. La fel, nici procuratura nu a dat curs plângerilor ei în acest sens. Mai mult, autoritățile au refuzat să emită măsuri de protecție pentru ea și cei trei copii, scrie ea.md.

În atare situație, victima nu a beneficiat de protecție reală și efectivă din partea autorităților, iar agresorul a rămas, practic, nepedepsit. Dimpotrivă, reclamanta a fost transformată din victimă în agresor.

Prin urmare, avocații Promo-LEX au depus o cerere la Curtea Europeană, care a fost acceptată spre examinare. Așadar, înainte ca să examineze fondul cauzei, Curtea a invitat Guvernul să prezinte explicații cu privire la aceste încălcări ale drepturilor Liudei Iachimovschi. Guvernul are la dispoziție trei luni pentru ca să prezinte explicațiile pe acest caz.


sursa: realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2724 secunde