Catalanii vor vota duminică, în pofida măsurilor poliției

227
Catalanii vor vota duminică, în pofida măsurilor poliției - catalanii-1506519137.jpg

Articole recomandate

Catalanii vor vota duminică la referendumul asupra independenței, în pofida măsurilor luate de guvernul spaniol pentru a împiedica desfășurarea acestuia, a declarat, pentru AFP, un membru al guvernului regional din Catalonia. 


"Populația va ieși în masă pentru a vota, pașnic. Nu am nici cea mai mică îndoială", a declarat Raul Romeva, responsabil pentru relațiile externe al acestui guvern decis să țină referendumul în pofida interdicției executivului și justiției spaniole.


"Mai devreme sau mai târziu, va trebui ca cineva să înțeleagă că referendumul nu poate fi oprit prin amenințări și nici cu forța pe care o desfășoară pe teritoriul nostru. Nu îl vor împiedica", a insistat Romeva. 


Madridul a trimis importante întăriri de poliție în această regiune din nord-estul țării. Poliția și Garda Civilă au confiscat aproape 10 milioane de buletine de vot și vreo 45.000 de convocări pentru reprezentanții în birourile de vot. În plus, 59 de site-uri de promovare sau de informare privind referendumul au fost închise. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5249 secunde