Câtă șpagă au dat cetățenii Afganistanului

127

Articole recomandate

Unul din doi afgani a mituit un funcționar anul trecut, suma totală fiind de aproximativ 3,9 miliarde de dolari, anunță un raport al ONU. 

"Mita dată de către cetățenii afgani echivalează cu dublul venitului intern din Afganistan", a denunțat Jean-Luc Lemahieu, reprezentantul regional al UNODC, Biroul ONU pentru lupta împotriva drogurilor și crimei organizate. 


Corupția are dimensiune socială în Afganistan, unde 68% din 6.700 de persoane intervievate au apreciat drept firesc faptul ca un func-ționar să accepte anumite sume cu scopul de a-și completa un salariu prea mic, potrivit UNODC.

Aproximativ 67% din persoanele intervievate au considerat accep-tabil ca angajările în administrația publică să se facă în baza unor legături familiale sau de prietenie.

"Afganii știu că structura lor socială se erodează din cauza corupției. Soluția nu se găsește numai în cadrul Guvernului, ci și în interiorul societății", a continuat Lemahieu.

În iulie, conferința donatorilor de la Tokyo privind ajutorul civil și dezvoltarea Afganistanului a decis să acorde 16 miliarde de dolari în patru ani cu condiția să progreseze în materie de transparență și în problema drepturilor omului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Decembrie 2012
Stire din Actual : Prințul Harry a ucis un lider al talibanilor
Pagina a fost generata in 1.9033 secunde