Casa Albă, obligată de un judecător să îl primească pe jurnalistul CNN

152
Casa Albă, obligată de un judecător să îl primească pe jurnalistul CNN - jimacosta-1542403183.jpg

Articole recomandate

Instanța a decis în favoarea CNN în conflictul cu președintele Statelor Unite. 


Un judecător din Washington a ordonat vineri Casei Albe să restabilească acreditarea jurnalistului CNN Jim Acosta, care a fost privat de acces la președinția SUA după un schimb de replici cu președintele Donald Trump, informează AFP și dpa.


"Ordon (Casei Albe) să restabilească imediat acreditarea lui Acosta", a declarat judecătorul Timothy Kelly.


Casa Albă a anunțat imediat că se va conforma deciziei și va "restabili temporar" accesul jurnalistului. "Dorim o libertate totală a presei", a susținut Trump, care a adăugat că președinția va adopta proceduri pentru problemele legate de acreditări.


Ridicarea interdicției este o victorie pentru canalul CNN și jurnalistul său vedetă Jim Acosta, care și-a pierdut acreditarea la 7 noiembrie după o conferință de presă tensionată, când a refuzat să returneze microfonul, insistând pe lângă președintele Trump, care refuza să răspundă la o întrebare legată de politica sa privind migrația.


CNN a depus o plângere în baza Primului Amendament al Constituției SUA, care apără libertatea de expresie. Multe organizații de media americane, inclusiv Fox News, de orientare conservatoare, s-au declarat solidare cu CNN.


Kelly a precizat că nu s-a pronunțat pe fond, ci doar a emis un ordin de restricție provizorie. "Insist asupra faptului că nu am decis în problema încălcării Primului Amendament", a explicat magistratul. Purtătoarea de cuvânt a președinției americane, Sarah Sanders, a comentat totuși că "Astăzi, instanța a arătat clar că nu există un drept absolut de acces la Casa Albă conform Primului Amendament".


"Suntem mulțumiți de acest rezultat și așteptăm cu nerăbdare o rezoluție completă în zilele următoare. Mulțumirile noastre sincere tuturor celor care au susținut nu doar CNN, ci o presă americană liberă, puternică și independentă", a comunicat televiziunea vizată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6718 secunde