Casa Alba confirmă: Donald Trump caută soluții să cumpere Groenlanda

172
Casa Alba confirmă: Donald Trump caută soluții să cumpere Groenlanda - trump-1566211521.jpg

Articole recomandate

Donald Trump a confirmat că dorește achiziționarea de către Statele Unite a teritoriului danez autonom Groenlanda "din motive strategice". Președintele american afirmă că ideea "nu este singura" de acest fel pe care o are, relatează The Guardian.


Interesul președintelui american pentru achiziționarea teritoriului a fost primită de comunitatea internațională cu amuzament, dar cu indignare în Groenlanda și Danemarca.


Guvernul provinciei semi-autonome a precizat că teritoriul său nu este de vânzare. Prim-ministrul Danemarcei a afirmat la rândul său că orice discuție de acest fel este absurdă.


Cu toate acestea, duminică, consilierul pe probleme economice de la Casa Albă, Larry Kudlow, a confirmat știrea într-un interviu, înainte ca Trump însuși să le spună reporterilor că "ideea a apărut în discuție" și că "se gândește la posibilitate".


Trump încearcă să lege ideea achiziționării de către SUA a insulei cele mai mari a lumii de zona sa de "expertiză profesională", spunând că întreaga situația ar putea fi "un mare acord de achiziție de proprietate imobiliară".


"Danemarca este proprietarul insulei. Noi suntem buni aliați cu Danemarca, protejăm Danemarca așa cum protejăm și alte regiuni mari ale lumii. Când a apărut această idee am spus că aș fi dispus (n.r. - să cumpere Groenlanda)", a declarat Donald Trump.


Președintele SUA a spus apoi, fără a avea vreo dovadă sau vreo informație oficială că "Danemarca este afectată puternic de Groenlanda, din cauza căreia pierd 700 de milioane de dolari pe an".


Duminică, în timpul unei vizite în Groenlanda, prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen a declarat pentru un ziar local că "Groenlanda nu este de vânzare. Groenlanda nu este daneză. Groenlanda aparține oamenilor care locuiesc în Groenlanda. Sper că administrația americană nu are în mod serios în plan așa ceva".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.306 secunde