Captură imensă de cocaină! Trei "curieri", arestați lângă Marsilia

181
Captură imensă de cocaină! Trei

Articole recomandate

Peste trei tone de cocaină provenind din America de Sud și care urmau să sosească în portul Marsilia au fost confiscate în Italia, în cadrul unei operațiuni internaționale de poliție, a anunțat joi procuroarea din acest oraș din sudul Franței, Dominique Laurens, citată de Agerpres. Trei persoane care urmau să livreze drogurile în Franța au fost arestate în apropiere de Marsilia, a adăugat ea în timpul unei conferințe de presă cu șefa Oficiului francez antistupefiante (OFAST) Stephanie Cherbonnier și, prin videoconferință, cu procurorul italian Giuseppe Creazzo.

Drogurile ar fi putut valora 230 de milioane de euro la vânzarea cu amănuntul, potrivit OFAST. Ambalată în 90 de pungi ascunse într-un container în mijlocul unei încărcături de piure de banane, cocaina a fost confiscată de carabinierii italieni în timpul opririi navei luni la Livorno (vestul Italiei). Atunci, cocaina a fost înlocuită cu "produse de substituție", înainte ca acest container să plece spre portul italian Genova și apoi către Marsilia, destinația finală, a precizat Dominique Laurens. Joi dimineață, la Marsilia, după descărcarea containerului, trei bărbați au preluat ceea ce credeau că este cocaină. Ei au fost arestați la aproximativ 40 km vest de Marsilia, în timp ce descărcau pungile, într-o vilă.

Chiar dacă drogurile au fost interceptate în Italia, operațiunea s-a desfășurat în Franța și constituie "cea mai mare captură de cocaină făcută vreodată în Franța continentală", a precizat Cherbonnier, subliniind că peste 50 de anchetatori au fost implicați în acest caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3486 secunde