Candidatul Belgiei la Comisia Europeană, anchetat pentru spălare de bani

de Cuget Liber Duminică, 15 Septembrie 2019 58
Candidatul Belgiei pentru un post de comisar european, ministrul de externe Didier Reynders, face obiectul unor cercetări preliminare legate de spălare de bani în Republica Democratică Congo, au indicat autoritățile belgiene și două cotidiane, citate duminică de Reuters.


Acuzațiile în acest sens au fost lansate de un fost membru al serviciilor secrete belgiene, a menționat sâmbătă seara procuratura țării, fără a da alte detalii.


Ancheta, dezvăluită inițial de ziarele L'Echo și De Tijd și aflată într-o fază incipientă, are loc în contextul în care Reynders candidează pentru postul de comisar al Uniunii Europene pentru justiție, al cărui titular este responsabil cu garantarea statului de drept în întregul bloc comunitar.


În ce-l privește, Didier Reynders a declarat pentru agenția de presă belgiană Belga, preluată de AFP, că "nu are cunoștință" de o astfel de anchetă și a precizat că i-a cerut avocatului său să-i "apere drepturile" și să "dezmintă alegațiile" publicate de media.


"E vorba fără îndoială de o înscenare provenită de la același răuvoitor care încearcă într-una să facă rău", a spus la rândul său purtătorul de cuvânt al candidatului belgian, John Hendricks.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei