Canada, stupefiată de separarea familiilor de imigranți în SUA

153
Canada, stupefiată de separarea  familiilor de imigranți în SUA - canada-1529502175.jpg

Articole recomandate

"Canada este stupefiată de separarea familiilor de imigranți care intră clandestin în SUA", a declarat ministrul imigrației, Ahmed Hussen, precizând că Ottawa monitorizează respectarea dreptului de azil de către autoritățile americane, relatează AFP.

"Ceea ce se întâmplă în SUA este pur și simplu inacceptabil", a adăugat și ministrul Transporturilor, Marc Garneau, care a susținut la rândul său un discurs în fața deputaților federali.

"Toți canadienii sunt stupefiați de imaginile care vin din SUA. Viața copiilor este foarte prețioasă, iar securitatea și bunăstarea lor trebuie să fie principala noastră preocupare", a reiterat ministrul Hussen, care este nevoit să gestioneze un aflux de imigranți de la venirea lui Donald Trump la Casa Albă.

El a fost chemat la o audiere în parlamentul de la Ottawa în legătură cu cei circa 2.300 de copii și tineri imigranți care au fost separați în cinci săptămâni de părinții lor, acuzați că au trecut ilegal frontiera americană.

Deputații canadieni dezbat pertinența menținerii acordului americano-canadian "privind țările terțe sigure", în vigoare de la sfârșitul lui 2004 și care stipulează că o persoană care solicită azil trebuie să-și depună cererea în prima țară în care intră, fie Canada, fie SUA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3986 secunde