Bulgaria retrage de la ratificare Convenția Consiliului Europei împotriva violenței de gen

114
Bulgaria retrage de la ratificare Convenția Consiliului Europei împotriva  violenței de gen - bulgariaretrage-1520512064.jpg

Articole recomandate

Guvernul bulgar a retras, ieri, proiectul de lege pentru ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (cunoscută și sub numele de Convenția de la Istanbul), întrucât s-ar fi riscat crearea unei crize guvernamentale din cauza opoziției mai multor partide față de respectiva convenție, criticată pentru că ar favoriza căsătoriile homosexuale și acceptarea unui al treilea gen, informează agenția EFE.

"Motivul retragerii este că, pe 8 februarie, 75 de deputați au cerut Curții Constituționale să se pronunțe dacă prevederile convenției contravin Constituției. Până în prezent, Curtea Constituțională nu a emis o hotărâre", explică într-un comunicat guvernul de la Sofia.

Dar premierul conservator Boiko Borisov a anunțat încă de pe 15 februarie că respectiva convenție a Consiliului Europei nu va fi ratificată atât timp cât în societate nu va exista suficient consens în privința sa.

Borisov a explicat atunci că partidul său GERB va retrage proiectul de lege de ratificare, pentru că adoptarea respectivei convenții nu este sprijinită de partenerul său de coaliție, partidul naționalist Patrioții Uniți, dar nici de Partidul Socialist, principala formațiune de opoziție, care a cerut un referendum pe tema acestei convenții, dar legislativul a respins această ultimă propunere.

Atât formațiunea Patrioții Uniți, cât și Biserica au atenționat că ratificarea documentului va încuraja căsătoriile între homosexuali și va permite acceptarea unui al treilea gen.

La rândul său, președintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat că unele părți ale acelei convenții merg împotriva sistemului de valori al societății bulgare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 17 Decembrie 2017
Stire din Monden : Călătoriți la greci? MARE ATENȚIE!
Pagina a fost generata in 0.4945 secunde