Bulgaria expulzează un diplomat rus după o anchetă cu privire la activități de spionaj

179
Bulgaria expulzează un diplomat rus după o anchetă cu privire la activități de spionaj - bulgaria-1572382970.jpg
Bulgaria a cerut Rusiei să recheme în țară un diplomat de la misiunea sa din Sofia după ce procurorii l-au acuzat pe secretarul unu al ambasadei de a fi implicat în activități de spionaj de peste un an în această țară balcanică, informează Reuters. 
Ministerul bulgar de Externe menționează, într-un comunicat, că a avut o întâlnire cu ambasadorul Rusiei la Sofia, vineri, după ce a fost informat de către procurori și serviciile de informații despre activitățile suspecte ale diplomatului rus pe teritoriul Bulgariei, cerând rechemarea lui la Moscova. 


Agenția de presă rusă TASS informează că procuratura din Bulgaria a anunțat, luni, că a deschis un dosar penal împotriva unui diplomat rus, acesta fiind acuzat de spionaj. 


"Procuratura a deschis un dosar penal pentru infracțiune împotriva republicii față de un cetățean străin care, din septembrie 2018, culege informații cu scopul de a le transmite unui stat străin, aceste informații constituind secret de stat și vizând interesele Bulgariei, UE și NATO", se menționează în comunicatul procuraturii, citat de TASS.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4099 secunde