Bruxelles-ul se pregătește pentru revenirea lui Boris Johnson

201
Bruxelles-ul se pregătește pentru revenirea lui Boris Johnson - bruxelles-1561058349.jpg

Articole recomandate

Boris Johnson, favoritul cursei pentru succesiunea Theresei May la conducerea guvernului de la Londra, înainte de a deveni șef al diplomației în țara sa a fost corespondent al presei britanice la Bruxelles, unde nu a lăsat amintiri plăcute, scrie AFP într-un reportaj. 


El este perceput în capitala europeană drept un oportunist care și-a construit cariera cu relatări părtinitoare despre UE în timp ce era jurnalist, pentru ca apoi, ca politician, să-și păcălească alegătorii la referendumul privind Brexitul. 
Totuși, dintre cei care l-au cunoscut de-a lungul deceniilor, unii nu exclud posibilitatea ca el să reușească în final să încheie un acord privind Brexitul cu europenii pe care-i critică. 


"Avem două opinii", explică Pierre Sellal, fost reprezentant permanent al Franței pe lângă UE, care l-a cunoscut pe Boris Johnson pe vremea când acesta era corespondent al Daily Telegraph la Bruxelles și apoi ministru. 


"Există cei care consideră că funcția modifică persoana" și că, odată devenit prim-ministru, Boris Johnson își va schimba atitudinea, "și cei care consideră că personalitatea sa este aceeași pe care nici măcar conducerea Foreign Office nu a schimbat-o cu adevărat și că el se va comporta ca întotdeauna", detaliază diplomatul francez, care mai crede că răspunsul la această chestiune îl vom afla foarte repede dacă Johnson chiar devine premier. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5579 secunde