Britanicii, atac dur la adresa Rusiei: "Este un stat paria!"

191
Britanicii, atac dur la adresa Rusiei:

Articole recomandate

Ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a acuzat, ieri, Rusia că acționează ca "un stat paria", după ce serviciul militar de informații, GRU, a fost acuzat că s-ar afla în spatele unei serii de atacuri cibernetice globale, relatează agenția DPA, consultată

de Agerpres.

"GRU este responsabil pentru atacuri necugetate și la întâmplare asupra unor organizații politice și corporații", a declarat, miercuri seară, ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt. "Aceste atacuri cibernetice nu servesc niciunui interes legitim de securitate națională, având în schimb un impact asupra capacității oamenilor din întreaga lume de a-și trăi viața cotidiană fără interferențe", a adăugat Hunt, într-un comunicat.

"Acestea nu sunt acțiunile unei mari puteri, ci acțiunile unui stat paria", a declarat, ieri, Gavin Williamson la Bruxelles, unde participă la o reuniune ministerială a NATO.

În afară de investiția în securitate cibernetică, Marea Britanie va expune acțiunile Rusiei "ca o descurajare pentru a acționa într-un astfel de mod pe viitor", a mai spus Williamson.

"Vom continua să lucrăm împreună cu aliații noștri pentru a-i izola și a-i face să înțeleagă că nu se pot comporta într-un asemenea mod", a adăugat el.

Centrul național britanic pentru securitate cibernetică a identificat GRU drept entitate implicată în atacuri asupra Agenției Mondiale Antidoping (WADA), a rețelei de transport ucrainene și a alegerilor prezidențiale americane din 2016.

Atacurile au arătat "dorința Rusiei de a acționa fără a ține cont de legea internațională", a mai spus Hunt, miercuri seară.

Ultimele acuzații ale Londrei foarte probabil vor înrăutăți relațiile cu Moscova, care s-au deteriorat după otrăvirea aproape fatală a unui fost agent dublu și a fiicei sale în orașul Salisbury, în luna martie.

Incidentul a declanșat o dispută diplomatică între Londra și Moscova, Marea Britanie și zeci dintre aliații săi expulzând diplomați ruși. Rusia a recurs, în replică, la expulzări de diplomați străini.

★ ★ ★

Ministerul rus de Externe a respins, ieri, acuzațiile. "Marea Britanie pur și simplu face acuzații împotriva Rusiei, fără nicio analiză", a declarat presei ruse purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5646 secunde