Brexit: Premierul britanic Theresa May a solicitat amânarea Brexitului

153
Brexit: Premierul britanic Theresa May a solicitat amânarea Brexitului - brexit-1554501888.jpg

Articole recomandate

Premierul britanic Theresa May i-a transmis vineri o scrisoare președintelui Consiliului European, Donald Tusk, în care solicită o amânare a Brexitului până la 30 iunie pentru a permite parlamentului de la Londra să agreeze un acord de retragere, relatează Reuters.


"Regatul Unit propune ca această perioadă ar trebui să se încheie pe 30 iunie 2019", menționează Theresa May în scrisoare.
Șefa executivului britanic susține că, în cazul în care se va ajunge la un acord înaintea acestei date, atunci Regatul Unit va propune ca amânarea să se încheie mai devreme.


"Guvernul va dori să convină un calendar pentru ratificare care să permită Regatului Unit să se retragă din Uniunea Europeană înainte de 23 mai 2019 și de aceea să anuleze alegerile pentru Parlamentul European, dar va continua să se pregătească responsabil pentru a organiza alegeri dacă acest lucru nu se va dovedi posibil", adaugă premierul britanic în scrisoarea adresată lui Donald Tusk.


Anterior, BBC a relatat citând un oficial european de rang înalt, că președintele Consiliului European, Donald Tusk, a făcut o ofertă de amânare 'flexibilă' de 12 luni a datei ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană.
La summitul de săptămâna trecută, liderii UE au dat termen Regatului Unit până la 12 aprilie să ratifice acordul și apoi să iasă din Uniunea Europeană pe 22 mai, să prezinte un plan alternativ credibil pentru a primi o amânare pe termen mai lung sau să părăsească UE fără un acord pe 12 aprilie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3098 secunde