Brexit: Irlanda de Nord consideră inacceptabile proiectele UE

130
Brexit: Irlanda de Nord consideră inacceptabile proiectele UE - brexit-1520434958.jpg

Articole recomandate

Partidul unionist nord-irlandez, aliat al guvernului premierului britanic Theresa May, a calificat, ieri, drept inacceptabilă poziția Uniunii Europene privind viitorul frontierei irlandeze, reacție ce survine după o întâlnire cu negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, la Bruxelles, relatează AFP.

În pofida unei reuniuni foarte deschise și constructive cu un interlocutor receptiv, Arlene Foster, șefa Partidului Unionist Democrat (DUP) din provincia britanică, a făcut cunoscut că respinge proiectul de tratat privind retragerea Regatului Unit din UE, prezentat săptămâna trecută de către Comisia Europeană.

"Proiectul actual al textului juridic prezentat de către UE nu este o traducere, nici fidelă, nici echitabilă, a compromisului la care s-a ajuns la începutul lui decembrie între Regatul Unit și o Uniune Europeană cu 27 de membri", a declarat Foster într-o conferință de presă.

DUP, partid probritanic, afirmă că nu poate accepta un document care sugerează că Irlanda de Nord trebuie să rămână într-o uniune vamală cu restul UE după Brexit, dacă nici o altă soluție nu este găsită pentru a împiedica revenirea la o frontieră fizică cu Republica Irlanda, țară care rămâne membră a UE.

"Considerăm documentul inacceptabil și guvernul britanic îl consideră inacceptabil", a insistat fosta șefă a executivului din Irlanda de Nord.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1661 secunde