Brexit. Irlanda afirmă că UE și Londra nu sunt aproape de un acord

164
Brexit. Irlanda afirmă că UE și Londra nu sunt aproape de un acord - brexit-1569009139.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană și Londra nu sunt aproape de a ajunge la un acord care să reglementeze situația frontierei irlandeze post-Brexit, dar starea de spirit s-a îmbunătățit, a apreciat, vineri, ministrul de Externe irlandez, Simon Coveney, transmite Reuters. 
"Cred că atmosfera s-a îmbunătățit. Consider că vizita lui Boris Johnson la Dublin a fost un succes și că el l-a convins pe prim-ministrul irlandez că este serios în încercarea de a găsi un acord. Dar cred, de asemenea, că trebuie să fim corecți cu oamenii și să spunem că acum nu suntem aproape de un acord", a declarat Coveney. 


El a adăugat că Dublinul încă așteaptă propuneri serioase din partea guvernului britanic privind alternativele la așa-numita "plasă de siguranță" privind frontiera irlandeză. 


Parlamentul britanic a votat în urmă cu două săptămâni o lege vizând împiedicarea unei ieșiri din UE fără acord, care îl obligă pe șeful guvernului să ceară o amânare de trei luni a Brexitului dacă nu se ajunge la un acord până la 19 octombrie. 
Joi seară, președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a arătat dispus să renunțe la "backstop" ("plasă de siguranță"), care vizează evitarea revenirii unei frontiere în Irlanda, dacă toate obiectivele sale sunt atinse. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9882 secunde