BREXIT. Ce trebuie să știe românii aflați în Marea Britanie

459
BREXIT. Ce trebuie să știe românii aflați în Marea Britanie - 62036732-1567426184.jpg

Articole recomandate

Planurile Guvernului britanic de a pune capăt liberei circulații a cetățenilor UE de la 31 octombrie, ziua ieșirii din UE, nu pot fi puse deocamdată în aplicare, după ce avocații angajați de autorități au avertizat că s-ar putea declanșa haosul.

Potrivit Daily Mail, miniștrii Cabinetului condus de Boris Johnson au fost nevoiți să abandoneze planurile de a bloca libera circulație începând cu 31 octombrie, de teamă că Guvernul ar putea fi dat în judecată.

Presa britanică a scris că ministrul de Interne Priti Patel este cea care insistă pentru acest plan, respectiv ca libera circulație pentru membrii Uniunii Europene în Marea Britanie să se sfârșească chiar din prima zi în care va intra în vigoare ieșirea din UE, chiar și fără un acord.

Până acum, miniștrii au încercat să amâne această problemă a liberei circulații până la găsirea unei soluții concrete, însă proiectul de lege a rămas blocat în Camera Comunelor.


În plus, există pericolul ca Guvernul să fie acționat în instanță.

"Sfatul primit din partea specialiștilor a fost că aceasta nu este calea de urmat și că trebuie să existe un acord al ambelor Camere ale Parlamentului pentru a intra în vigoare", a declarat o sursă citată de Sunday Times.

În schimb, guvernații britanici speră să poată anula prevederile privind libera circulație a cetățenilor UE pas cu pas.

Fostul prim-ministru Theresa May, căruia Boris Johnson i-a succedat pe 24 iulie, avea în vedere o ‘perioadă de tranziție’ chiar și în lipsa unui acord de divorț cu UE, ceea ce le-ar fi permis cetățenilor europeni să se deplaseze, să lucreze sau să studieze în Marea Britanie fără a le fi cerute demersuri speciale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4376 secunde